fbpx

Shenjat që tregojnë mungesën e hekurit

Hekuri është një element i cili ka një rëndësi të veçantë për trupin tonë. Ai ka një rol thelbësor për prodhimin e hemoglobinës, një proteinë që ndihmon rruazat e kuqe të gjakut të shpërndajnë oksigjenin në trup.

Ekzistojnë disa shenja të ndryshme të cilat tregojnë mbi mungesën e hekurit.

Shenjat treguese janë; Ndiheni të lodhur shpesh , nuk mbusheni mirë me frymë, keni rrahje të shpeshta të zemrës, keni dhimbje gjunjësh, ju dhemb koka, ndiheni në ankth pa arsye dhe keni rënie flokësh.

Nëse ju keni shenja të tilla në organizmin tuaj është e rëndësishme që të kryeni kontrollet e duhura te mjekët dhe të merrni masa për të rikuperuar këtë gjendje.

Lajme të ngjashme

Back to top button