fbpx

Profesorë, gjykatës, prokurorë do ti gjykojnë gjykatësit

Këshilli gjyqësor ka shpallur konkurs për zgjedhjen e nëntë anëtarëve që do ta përbëjnë Këshillin për vërtetimin e fakteve dhe ngritjen e procedurave për vërtetimin e punës së gjykatësve.

Ky trup do ta ngritë procedurën ndërsa Këshilli gjyqësor do të vendosë nëse gjykatësi do të sanksionohet apo jo.

Këshilli duhet të përbëhet nga tre anëtarë, gjykatës pensionist, tre prokurorë në pension, dy profesor universitarë dhe një avokat në pension.

Ligji parashikon që anëtarët të kenë 15 vite përvojë pune.

Lajme të ngjashme

Back to top button