fbpx

Nxënësit maqedonas dhe shqiptarë së bashku në protesta në Tetovë

Qindra nxënës nga shkolla të ndryshme në Tetovë kanë dalë në marsh të përbashkët për të shprehur revoltën nga reformat në arsimin e mesëm.

Marshi i nxënësve ka filluar nga sheshi i qytetit, duke përfunduar në gjimnazin qendror.

Marshi i sotëm është me iniciativë të paraleleve në gjuhën shqipe në gjimnazin e Tetovës “Kiril Pejçinoviq”.
Nxënësit kërkojnë që të kthehet koncepti i vjetër i maturës shtetërore si dhe heqja e testimin ekstrën.

Lajme të ngjashme

Back to top button