fbpx

Peticion për të kundërshtuar ligjin e Arsimit të Lartë

Pedagoget e universiteteve publike do te nenshkruajne nje peticion kunder ligjit te arsimit te larte. Firmat me te gjitha kundershtite per dokumentin e hartuar nga komisioni i reformes per arsimin e larte do tja dergojne parlamentit.

Kundershtite per ligjin e arsimit te larte, akademiket tashme permes nje peticioni do tja dergojne parlamentit.
Pershkallezimi i qendrimit te Forumit per Lirine Akademike vjen pasi Ministria e Arsimit nuk jua mori parasyshe sygjerimet.
Ligji sipas anetareve te forumit per lirine akademike perplas kompetencat mes instancave drejtuese, zhvlereson gradat dhe rrezikon te politzoje universitetet.

Ai verejne pedagoget eshte hartuar pa analizuar realitetin ku ndodhen sot institucionet e arsimit te larte.
Kundershti per ligjin e arsimit te larte ka shprehur edhe Senati I Universitetit te Tiranes sipas te cilit fondet publike nuk mund te perdoren per te financuar universitetet private. Ndersa per Ministrine e Arsimit kjo eshte nje reforme qe I jep me shume autonomi institucioneve te arsimit te larte./abcnews

Lajme të ngjashme

Back to top button