fbpx

Efektet e shëndetshme të kumbullave të thata

Kumbulla e thatë është një produkt e cila ka veti të shumta të shëndetshme në trupin e njeriut. Sipas një studimi të kryer nga Universiteti i Floridës në Oklahoma rezulton se kanë konsumimi i dhjetë kumbullave të thata në ditë ka një ndikim pozitiv në shëndetin e kockave.

Ky është një studim që është kryer për një periudhë njëvjeçare, ku ishin du Rezultatet dy grupe femrash, ku njëri grup prej të cilave ka ngrënë kumbulla në fund ka rezultuar me dendësi më të mirë të eshtrave.

Kumbulla e thatë është ndër antioksiduesit më të fuqishëm, ndonëse është e njohur sipas veçorive laksative dhe përbërjen fijezore, ajo është burim i shkëlqyer i karotinës beta, antioksidues i dobishëm.

Lajme të ngjashme

Back to top button