fbpx

Depresioni për pak ua mori jetën

Jean Claude Van Dame, aftësinë me artet luftarake, e ka treguar në secilin film të tij. Dhe përderisa fansat e kanë konsideruar hero të pamposhtur, ndoshta askush nuk e ka ditur se ky aktor me vite ka zhvilluar luftën me depresionin maniak

Përderisa te ne personat që vuajnë nga ndonjë formë e sëmundjeve mentale janë të stigmatizuar dhe të refuzuar, në SHBA situata është krejt ndryshe. Posaçërisht falë personaliteteve të famshme, të cilët kanë vendosur të flasin publikisht për problemet e tyre pa pasur turp. Aktorja britanike Emma Thompson, famën e ka arritur me ekranizimin e dramave të Shekspirit. Po ashtu, aktorja njihet edhe për atë se tashmë një kohë të gjatë lufton depresionin, i cili për pak sa nuk e çoi në vetëvrasje.

Ajo nuk e ka problem të flasë publikisht për këtë. Ylli i filmave aksion Jean Claude Van Dame, aftësinë me artet luftarake, e ka treguar në secilin film të tij. Dhe përderisa fansat e kanë konsideruar hero të pamposhtur, ndoshta askush nuk e ka ditur se ky aktor me vite ka zhvilluar luftën me depresionin maniak. Këngëtari britanik Elton John, me dekada llogaritet si pop-ikonë e pakontestueshme, ndërsa këngët e tij si “Rocket Man”, “Bennie and the Jets” dhe “Daniel”, janë bërë hite planetare.

Por edhe ai si shumë të famshëm të tjerë, nuk ka mundur t’i bëj ballë famës, prandaj jo baraspesha e tij mentale, është manifestuar përmes bulimisë dhe varësisë ndaj kokainës. Nuk është sekret që Angelina Jolie në rini ka qenë një vajzë e egër. Kur e ka xhiruar filmin “E pa përshtatur”, për të cilin ka fituar Oskarin, ajo ka rrëfyer se karakterin e saj e ka ndërtuar falë përvojë personale.

Në realitet, Angelina në rini ka luftuar depresionin e thellë dhe e ka pranuar se kishte hyrë edhe në fazën e vetë lëndimit, për të zbutur dhimbjen shpirtërore. Halle Berry bën pjesë në grupin e aktoreve, të cilës Zoti i ka dhënë jo vetëm talentin, por edhe bukurinë e jashtëzakonshme. Por të gjithë i kishte befasuar kur më 2007 e ka pranuar se një kohë të gjatë ka luftuar depresionin dhe se kishte menduar të vetëvritet.

Image
Image

 

 Vetëlëndimi

Kur e ka xhiruar filmin “E papërshtatur”, për të cilin ka fituar Oskarin, ajo ka rrëfyer se karakterin e saj e ka ndërtuar falë përvojë personale. Në realitet, Angelina në rini ka luftuar depresionin e thellë dhe e ka pranuar se kishte hyrë edhe në fazën e vetëlëndimit, për të zbutur dhimbjen shpirtërore

 

Presioni

Elton John, me dekada llogaritet si pop-ikonë e pakontestueshme, ndërsa këngët e tij si “Rocket Man”, “Bennie and the Jets” dhe “Daniel”, janë bërë hite planetare. Por edhe ai si shumë të famshëm të tjerë, nuk ka mundur t’i bëjë ballë famës, prandaj jo baraspesha e tij mentale, është manifestuar përmes bulimisë dhe varësisë ndaj kokainës

 

Halle Berry bën pjesë në grupin e aktoreve, të cilës Zoti i ka dhënë jo vetëm talentin, por edhe bukurinë e jashtëzakonshme. Por të gjithë i kishte befasuar kur më 2007 e ka pranuar se një kohë të gjatë ka luftuar depresionin dhe se kishte menduar të vetëvritet

 

Beteja

Emma Thompson, famën e ka arritur me ekranizimin e dramave të Shekspirit. Po ashtu, aktorja njihet edhe për atë se tashmë një kohë të gjatë lufton depresionin, i cili për pak sa nuk e çoi në vetëvrasje

Image
Image
Image

 

 

Lajme të ngjashme

Back to top button