fbpx

Beteja e Koshares, ranë 113 dëshmorë dhe UÇK-ja vrau 108 ushtarë serbë (VIDEO)

Në Betejën e Koshares të zhvilluar në kufirin me Shqipërinë, Ushtria Çlirimtare e Kosovës do të kishte një përballje të ashpër me Ushtrinë e atëhershme të Jugosllavisë.

Në këtë betejë, nga UÇK-ja do të binin dëshmorë 113 luftëtarë.

Mirëpo, në këtë betejë jo pak humbje kishte pësuar edhe armiku.

Madje, këtë e pranon zyrtarisht edhe shteti i Serbisë, raporton Zëri.

Sipas shtetit serb, në Koshare janë vrarë nga ushtarët e UÇK-së 103 ushtarë serbë, por edhe të etnive të tjera, të cilët kishin ardhur në ndihmë të serbëve.

Në mesin e ushtarëve të vrarë gjenden edhe rusë e rumunë.

Lajme të ngjashme

Back to top button