fbpx

Sony përgatit 376 milion dollar që të zgjeroj prodhimin e senzorëve për iPhone

Sony është duke planifikuar që të investojë 376 milionë dollarë që të rrisë kapacitetin e qipave që do të përdoren në shumë smartfon, përfshirë dhe iPhone. Kompania ka prononcuar sot se kjo është rritja e dytë që do të bëjët gjatë këtij viti që tju përgjigjet kërkesave të klientave transmeton Indeksonline.

Duke ju referuar kompanisë sot, Sony do të shpenzojë 376 milionë dollarë që zgjerojë prodhimin në Nagasaki dhe në Yagamata të Japonisë. Kjo vjen pasi që kompania investojë në shkurt 870 milionë dollarë që të rrisë shitjen e CMOS sensorëve të imazheve.

CEO – Kazuo Hirai tha se kompania shpresonë që të rrisë përfitimet e saja duke u fokusuar në senzorët e imazheve,lojrave. Apple ka përdour senzorët e Sony për produktin e saj iPhone qe disa vite me një numër të madh të shitjeve në Azi, kompania dëshiron që të rrisë përfitimet nga senzorët e saja./Indeksonline/

Lajme të ngjashme

Back to top button