fbpx

Ja cila është bateria e së ardhmes (VIDEO)

Tashmë duket se po krijohet bateria e cila do të mund ta karikojë celularin tuaj në një minutë. I thoni lamtumirë baterisë së shkarkuar dhe smatrfonëve të papërdorshëm.

Pajisja e re në alumin është vendosur në punë për herë të parë aty ku është krijuar, në Universitetin Stanford në Amerikë dhe shënon një hap historik në këtë kërkim.

“Momentalisht, miliona konsumatorë përdorin bateri AA me 1.5 volt dhe AAA. Shpikja jonë gjeneron dy volt elektricitet, më e lartë se çdo sasi tjetër e arritur deri më tani me eksperimentet e tjera të bëra me alumin”,- ka thënë profesor Hongjie Dai i Universitetit të Stanford.

bateria e re i kalon 7500 ciklet e karikimit pa e humbur fuqinë, ajo është cilësuar më ekonomike, më pak të dëmshme për ambientin, më të sigurta, bateritë me alumin janë bateritë e së ardhmes.

Lajme të ngjashme

Back to top button