fbpx

Grimi i gabuar që mund t’ju shkaktojë infeksion në sy

Një studim i ri, ka zbuluar se vendosja e lapsit të syve në vijën e kanalit të lotëve, mund të shkaktojë probleme me sytë. Pra aplikimi i lapsit në këtë pjesë të syrit, jo vetëm nuk është estetikisht i bukur, por mund të sjellë probleme.

Në studim, u vëzhgua lëvizja e vijëzuesit me xixa të aplikuar në vijën e kanalit të lotëve dhe e atij të aplikuar në vijën e qerpikëve, shkruan Anabel. Përveçse ai i aplikuar në vijën e kanalit të lotëve u fshi shumë më shpejt, gati 30% e tij përfundoi në sy, ndryshe nga vijëzuesi i aplikuar nën vijën e qerpikëve.

Pjesëzat e vogla që përfundojnë në sy apo dhe në kanalin e lotëve, shpesh përmbajnë baktere dhe mund të bëhen shkaktare të infeksioneve në sy.

Lajme të ngjashme

Back to top button