fbpx

Marshi i Romëve: Qeveria Romëve u ka borxh këtë mandat (FOTO)

Qindra pjesëtarë të bashkësisë rome në Maqedoni sot i janë bashkangjitur “Marshit për Krenari dhe Dinjitet”, që u mbajt në shënimin e Ditës së Romëve.

Ato marshuan nga Fusha e Tophanës deri para qeverisë ku dorëzuan kërkesë me cka do të përmirësohet gjendja e tyre. Romët janë të pakënaqur me trajtimin e institucioneve shtetërore ndaj tyre, nga diskriminimi që nuk është parandaluar apo sanksionuar, për përqindjen e lartë të papunësisë dhe janë të revoltuar me sjelljen e politikanëve.

Thonë se ka shumë për të treguar për kushtet e vështira të jetesës që ata ballafaqohen.

Të rinjtë që ishin pjesëmarrës në marsh thonë se nuk është e lehtë të jesh Rom në këtë shtet dhe se kjo Qeveri romëve u ka borxh këtë mandate.

11091334_10152914075558992_1866708193_n

11129389_10152914075443992_699448066_n

11134432_10152914075613992_1409486822_n

11134447_10152914075618992_2095044838_n

11139813_10152914075723992_1919597409_n

11148962_10152914075713992_142711873_n

11148964_10152914075668992_548148414_n

 

Lajme të ngjashme

Back to top button