fbpx

Hijet që teatronin

Bredha në Kosovën  anembanë

Pashe burra qe vdiqën për vatan

varrezat  u përpëliteshin   nga stuhitë

anemonë Kosovës pashë fytyrat  qe i njihja

kishte shumë  që kisha dëgjuar për ta

edhe qe si njihja pashë shumë

aty pushonin së bashku dhe kuvendonin

me kish marr malli  ti përqafoj

edhe në sytë  e shtrigave të  djallëzuara

që rrinë pran varreve

dhe për se vdekuri i urrejnë

të çmallem  me ta që nga fusha e betejës

ikën  në amshim shekujve  lanë gjurmët e lirisë

njerëz  me shpatë dhe  pushkë teatrorin

nën hijen e historisë pran syve të mi

me penë në dorë më  doli Naimi ,Çajupi ,Fishta, etj

në betejat  frontale këta vdiqën

për komb ,liri  e atdhe

erdha ti shoh  dhe tu përulëm

eca i heshtur ndër varre,

një vend bosh gjeta

për tu vënë  kurorë lulesh  mbi lapidar

për balle tyre  mbolla  lule pranverën

ndeza më pas disa qirinj

një vaskë ujë  vendosa  në sheshin e varreve

kur të vdes  aty dua  të me varrosni

ndezë   qirinjtë na i leni

kur të me kërkoni aty do të me gjeni

amanet po ju lë vëllezër motra kudo që të jeni

këmbë armiku këtu mbi këtë  dhe mos të leni…

Kosovë 2014

Nga Asllan Dibrani

Lajme të ngjashme

Shiko edhe
Close
Back to top button