fbpx

Armiku më i madh i dijes

“Armiku më i madh i dijes nuk është injoranca, është iluzioni i dijes”

Stephen Hawking – është një prej fizikanëve teorik më te njohur në botë. Hoking është astrofizikan dhe që nga viti 1979 pronar i katedrës lukasiane dhe profesor matematike në Universitetin e Kembrixhit (detyre që mbahej dikur nga Isak Njutoni), dhe anëtar i Kolegjit Gonvil dhe Kaius, Kembrixh. Në vitin 1963 Hoking u diagnostikua me Amyotrophe Lateralsklerose (ALS), dhe që prej vitit 1968 udhëzuar të përdorë karrocë të paaftësh. Nga një prerje e kanaleve të frymëmarrjes humbi në vitin 1985 aftësinë e të folurit dhe për të komunikuar përdor një kompjuter të posaçëm folës.

Lajme të ngjashme

Shiko edhe
Close
Back to top button