fbpx

Linjë hekurudhore Durrës-Shkup, planifikon Shqipëria

Ministri i Transportit dhe Infrastrukturës, Edmond Haxhinasto inspektoi sot rinovimin e vagonëve, për trenin e ri që do të operojë në linjën Durrës-Tiranë. Haxhinasto vizitoi ambientet e ofiçinave dhe repartin e riparimit të Hekurudhës Shqiptare, për të ndjekur nga afër punën që po bëhet për rinovimin e disa vagonëve dhe lokomotivës.

Haxhinasto u ndal edhe tek rëndësia që ka realizimi i rinovimit të infrastrukturës fizike dhe traseve, si dhe realizimi i lidhjeve të reja hekurudhore. “Siç e kemi komunikuar, jemi duke u përpjekur maksimalisht që të miratojmë si pjesë të korridoreve evropiane lidhjen Durrës-Shkup, por sigurisht që nuk janë më pak të rëndësishme për ne edhe linjat e brendshme”, deklaroi gjatë inspektimit Haxhinasto.

Lajme të ngjashme

Back to top button