fbpx

Në Tetovë u shënua dita ndërkombëtare për ndërgjegjësimin mbi autizmin

Dje në Tetovë u shënua, dita ndërkombëtare për ndërgjegjësim mbi autizmin. Ishin të organizuara aktivitete të ndryshme sportive dhe kreative, me fëmijë autist nga Tetova dhe Gostivari.

Qëllimi i organizimit ishte që të përçohet mesazhi për rëndësinë e punës me persona me autizëm,përmirësimin e jetës së tyre , të kenë të drjtën e edukimit dhe mbrojtjes shëndetësore, dhe mbi të gjitha të sigurohet  diagnostifikim dhe trajtim i hershëmi i tij.

Autizam 1

Aktivitetet u mbajtën  në hapsirën e gjelbërt që ndodhet prapa Univerzitetit Shtetëror të Tetovës.

Aktiviteti u organizua nga ana e organizatave:  “HandiMac”, klubi i atlektikës “Studenti, QBQ Loja dhe Fakulteti i Edukatës Fizike pranë Univerzitetit Shtetëror të Tetovës, si dhe u mbështet gjithashtu edhe nga agjensioni turistik “EuroTursit” .

Autizem 2

Lajme të ngjashme

Back to top button