fbpx

Marshi i nxënësve: Protestat nuk do të ndalen derisa nuk plotësohen kërkesat tona (FOTO)

Me parullat “Ligjet nuk ndryshohen brenda natës”, “Reforma të sëmura, shtet i sëmurë”, “Nuk do të na maskoni në minj eksperimental”, “U prefsh në paqe arsim i mesëm”, u mbajt marshi protestues i nxënësve të shkollave të mesme.

“U ndalem këtu para ministrisë që ti shprehim edhe njëherë kërkesat tona për heqjen e testimit ektern sepse rezultate e tij ne nuk i pranojmë. Gjithashtu kërkojmë edhe matura shtetërore të mbahet sipas modelit të vjetër. Edhe përkundër presioneve të shumta që I kemi për të mos protestuar sot u mblodhën numër shumë i madh i nxënësve i cili do të ritet gjatë protestave në vijim, sepse protesta nuk do të ndalet derisa nuk plotësohen kërkesat”, deklaruan nga Plenumi para MASH-it.

11130577_10152897998078992_1270274121_n

Nxënësit para qeverisë nxorën kartonët e verdhë duke bërtitur ‘ky është paralajmërimi i fundit’.

11094425_10152897979108992_1903605822_n

“Gënjeshtër është që është arritur marrëveshje, neve askush nuk na ka ftuar në takim, askush prej përfaqësuesve tonë prej plenumit nuk kanë qenë të informuar, dhe për këtë arsye ne do të protestojmë derisa kërkesat tona të plotësohen”, deklaruan nga Plenumi i gjimnazistëve.

11118422_10152897983013992_1064379667_n

“Reformat po shkatërrojnë arsimin, dija jonë nuk mundet të vlerësohet me 30 pyetje, prandaj sa më shumë që mësojmë aq më pak dimë, falë reformave që po bëhen pa pyetur askënd, dhe pa logjikuar dhe me këtë po e shkatërrojnë arsimin. Nesër ndoshta ne do të jemi që do të udhëheqim me arsimin kurse nuk kemi asnjë model se si ta bëjmë këtë. Ne nuk jemi të korruptuar, ne nuk jemi analfabet, andaj çdo ditë do të protestojmë kështu derisa ta arrijmë qëllimin tonë”, deklaroi njëri nga protestuesit.

Marshit i janë bashkangjitur nxënës nga Kumanova dhe Velesi ndërsa përkrahje kanë edhe nga Plenumi i Studentëve.

Ditën e djeshme Ministria e Arsimit dhe Shkencës me Unionin e gjimnazistëve ka arritur marrëveshje që  matematika të mos jetë pjesë e maturës shtetërore.

Por nga Plenumi i gjimnazistëve nuk pajtohen me këtë marrëveshje pasi ato kanë kërkuar kthimin e modelit të vjetër të maturës shtetërore dhe heqjen e testimit ekstern.

11117890_10152897999273992_1383957775_n

11091243_10152897990668992_677483600_n

11091299_10152897985958992_1322341570_n

11104027_10152897992558992_1091651906_n

11130339_10152897987753992_373591293_n

11075060_10152897974283992_721881994_n

11046999_10152897975578992_102285161_n

961430_10152897925913992_1566908055_n

11087446_10152897926343992_934701875_n

11104009_10152897927953992_1014408354_n

11092689_10152897928853992_1769095941_n

11106378_10152897928248992_1285615083_n 11117513_10152897929163992_648110813_n 11125279_10152897942838992_1688596427_n 11130573_10152897928538992_2147448721_n

Lajme të ngjashme

Back to top button