fbpx

Kthehet virusi: Gjenden dy pelikanë të ngordhur me AH1N1

Autoritetet bullgare kanë konfirmuar se kanë gjetur virusin AHN1 me dozë të lartë patogjene në dy pelikanë të ngordhurnë pjesën verilindore të Ballkanit, afër vendit fqinjë Rumanisë, raporton Reuters.

“Mostrat u morën nga dy pelikanët e ngordhur të cilët ishin gjetur në mesin e 21 pelikanëve të tjerë, dhe kanë rezulutar pozitivë në analizat që laboratoristët kanë bërë”, ka lëshuar një deklaratë Agjensioni për Sigurinë e Ushqimit në Bullgari.

Agjensioni tha se ka vendosur masa sigurie në një rreze prej 3 km në vendin ku u gjetën dy pelikanët, ku përfshihet një fasht në të cilin ndodhej një farmë zogjësh. /Indeksonline/

Lajme të ngjashme

Back to top button