fbpx

Gjum

Nëse më zë ky gjum
Do të doja të madhështoj veten
Me botën e boshllëkut
Dhe fjalëve pa vlerë

E të vazhdoj të tmerrohem
Nga hijet që më ndjekin pas
Në hapsirën bosh
Dhe në kohën që nuk lëviz

Në delikatesë të gjej ngushëllim
E të shpall veten perëndi
Të jem hero në një trillim
Ku e keqja vdes dhe e mira nuk ka kufi

Sa i pakuptimitë do të ishte gjumi
Po nuk pat fare fatkeqësi
Në zhgëndër do të zgjohesha nga gëzimi
Në botën ku e keqja është njeri

Naim Iljazi

Lajme të ngjashme

Back to top button