fbpx

Huti si simbol i urtësisë

Hutat janë kafshë të cilat njihen për qetësinë e tyre, dhe për ketë ata shfaqen në tregime dhe mite.

Shumë kultura të ndryshme nëpër rajone të ndryshme të botës kanë kuptime simbolike mbi hutat rojtar të urtësisë, mbrojtësit të të vdekurave apo kujdestarë të nëntokës.

Fotografi Brad Wilson nga Santa Fe (New Mexico), ka realizuar disa fotografi shumë të bukura me huta të llojeve të ndryshme. Takimi i tij i parë me hutat nuk ishte llojit mistik apo i ndenje peshe të veçante.

Ai gjatë një vikendi ishte duke vizituar një kopsht zoologjik afër shtëpisë së tij në New Mexico, në një ditë vere dhe ai si një artist vizual, u godit nga bukura mahnitëse e pendëve dhe syve të tyre.

“Pasi i shikova ata mirë, doja menjëherë të punoja me ta. Pas sigurova leje për foto, unë ngritur një studio pak javë më vonë.

Objektivi im primar ishte që unë të kapi një vështrimi frontal, një vështrim të ngulët dhe direkt tek kamera. Sepse, doja një lidhje më të fuqishme me ata, pasi dëshiroja shikimin sy me sy”, ka thënë ai.

“Por, shumë shpejt kuptova se kjo do të ishte jashtëzakonisht e vështirë të arrihet. Ata mund të rrotullonin kokën e tyre për 270 shkallë dhe secili preferonte të shikonte sfond të zi pas tyre se sa mua dhe dritat e mia. Por në fund doli diçka jashtëzakonisht e mirë dhe mahnitëse”, ka thënë veç të tjerash ai.

Lajme të ngjashme

Back to top button