fbpx

Një mrekulli shqiptare e natyrës, që ishte drejt zhdukjes!

Ajo është një nga mrekullitë e natyrës shqiptare.

Kjo, sidomos për disa specie të rralla kafshësh.

Por, parku i Divjakës rrezikonte të zhdukej.

Qeveria vendosi një vit më parë një moratorium kundër gjuajtjes së kafshëve dhe ka bërë disa investime në këtë park, duke e ringjallur atë.

“Sot në Lagunën e Karavastasë ku prej një viti është rikthyer qetësia që ka sjellë rilindjen e jetës normale për plot zogj të rrallë të cilët ishin drejt zhdukjes.

Falë projekteve mbështetëse të qeverisë, Parku Kombëtar i Divjakës do të bëhet një nga zonat më tërheqëse për turizmin e fundjavës dhe për turistët që duan t’i kalojnë pushimet njësh me natyrën”, shkruan kryeministri Edi Rama, që ka postuar disa foto nga aktiviteti i sotëm në këtë park.
Lajme të ngjashme

Back to top button