fbpx

Takim informativ i Korpusit të Paqes së SHBA-së në Shkup

Korpusi i Paqes në Maqedoni me kënaqësi fton shkollat ​​e interesuara, OJQ-të dhe zyrat e pushtetit vendor për të marrë pjesë në një takim informativ të Korpusit të Paqes, që do të mbahet në TCC Grand Plaza në Shkup më 18 mars.

Që nga fillimi i programit në Maqedoni në vitin 1996, mbi 500 amerikanë kanë shërbyer si vullnetarë të Korpusit të Paqes së SHBA-së në Maqedoni. Duke filluar nga mosha 21 deri më 80 vjet, vullnetarët amerikanë të Korpusit të Paqes kanë përvojë në fusha të ndryshme, duke përfshirë mësimdhënien, pushtetin vendor, administratën jo-fitimprurëse, zhvillimin e të rinjve dhe të biznesit. Aktualisht, janë 90 vullnetarë amerikanë të Korpusit të Paqes që punojnë në mbi 30 komuna në Maqedoni.

Ne ftojmë të gjithë familjet, organizatat dhe institucionet që janë të interesuara për të mirëpritur dhe për të pasur një Vullnetar, të marrin pjesë në këtë takim, ku ata do të mësojnë për historinë e Korpusit të Paqes dhe aktivitetet aktuale të vullnetarëve të Korpusit të Paqes në Maqedoni.

Anëtarët e stafit të Korpusit të Paqes, Vullnetarët e tanishëm, si dhe përfaqësues të organizatave partnere të Korpusit të Paqes së Maqedonisë do të ndajnë informacione për ndikimin pozitiv që Vullnetarët e Korpusit të Paqes që kanë bërë në komunitetet e tyre lokale dhe do të shpjegojmë procesin e aplikimit.

Ngjarja do të zhvillohet në TCC Grand Plaza në Shkup (Bul. Oktomvriska revolucija 2/2).

11:30 – Regjistrimi

12:00 – Prezantimi

Takimi informativ është i lirë dhe i hapur për publikun. Korpusi i Paqes është agjenci qeveritare e SHBA-së.

Lajme të ngjashme

Back to top button