fbpx

Nxënësit e shkollave të mesme: Dispozitat e testimit ekstern të mos vihen në fuqi

Plenumi i nxënësve të shkollave të mesme ka dorëzuar kërkesë deri ën Ministrinë e Arsimit dhe shkencës dhe ën Biron për zhvillim të arsimit që të mos vihen në fuqi dispozitat ligjore për testim ekstern.

“Ne, Plenumi i nxënësve të shkollave të mesme, theksojmë se testimi ekstrën është në kundërshtim me standardet arsimore evropiane, është i paefektshëm është pjesë e “reformave” që vetëm do ti thellojnë, në vend që ti zgjidhin problemet me arsimin në vend”, thonë nga Plenumi.

Për këtë shkak, ato kërkojnë që dispozitat e Ligjit për arsim të mesëm që kanë të bëjnë me testimin ekster të mos vihen në fuqi.

Lajme të ngjashme

Back to top button