fbpx

’81-shi dridhi themelet e ish-Jugosllavisë

Sot mbushen 34 vjet nga demonstratat gjithëpopullore të vitit 1981 Disa prej organizatorëve të demonstratave të vitit 1981, Ali Lajçi, Ramadan Gashi dhe Kadri Kryeziu, në 34-vjetorin e këtyre demonstratave, kanë thënë se pa ngjarjet e ’81-shit nuk do të kishte faktorizim të çështjes kombëtare shqiptare në botë.

Ata kanë vlerësuar për “Epokën e re” se ngjarjet e ’81-shit i patën dhënë goditje të fuqishme ish-Jugosllavisë, duke ia dridhur themelet. Po ashtu, ata kanë deklaruar se ngjarjet e mëvonshme në Kosovë bazën e kanë tek ’81-shi, duke përfshirë edhe lindjen e UÇK-së. /Indeksonline/

Lajme të ngjashme

Back to top button