fbpx

Sot qeveria do të merr borxh të ri: Kredi do të paguajmë deri në vitin 2030

Qeveria sot planifikon të merr borxh të ri prej 33 milion eurove. Kredia do të merret nga kreditorët e vendit dhe do të zbatohet nëpërmjet shitjes së letrave me vlerë.

Sipas të dhënave të publikuara në Ministrinë e financave, shteti po shet bonot në afat kthimi prej 1, 10 dhe 15 viteve.

Për herë të tretë Qeveria shet bonot shtetërore për kredi qe duhet të paguhet deri në vitin 2030. Nga kjo bono planifikohet të sigurohen diku rreth 10 milion euro. Numri më i madh i parave ose diku rreth 18 milion, planifikon ti sigurojë nga shitja e bonove një vjeçare.

Lajme të ngjashme

Back to top button