fbpx

Mediat serbe: Shqiptarët pa dënim për vrasjen e serbëve

Media serbe kanë filluar raportimet e tyre lidhur me mënyrën se si kanë përfunduar gjyqet e shqiptarëve të akuzuar për krime të luftës.

Analistë serb si dhe prsonalitete të tjera u kanë bërë thirje EULEX-it dhe Interpol-it që të ndihmojnë në gjetjen e shqiptarëve që dyshohen për krime të luftës, trasmeton Indeksonline.

“Ne, serbët i kërkojmë EULEX-it dhe Interpoli-it që ti sjellin në gjykatat e krimeve të supozuara në Serbi shqiptarët e akuzuar”, thuhet në numrin e sotëm të gazetës Novesti.

Kjo gazetë shkrimin e saj e vazhdon edhe me Gjykatën e Lartë të Nishit.

Nëse Gjykata e Lartë në Nish nuk i procedon fletarrestet kundër vëllezërve Mazrreku, të akuzuar për përfshirje në rrëmbimin dhe ekzekutimin e civilëve serbë në fshatin Kleçkë afër Lipjanit në 1998. Arsyet janë – procedurale.
I akuzuari, domethënë, gjykata mund të mos të dorëzojë thirrjen në seancë, në fillim të 2002, me të burgosurit e tjerë shqiptarë, u transferuan nga burgu i Nishit në Kosovë, transmeton Indekonline.

Në fund të të njëjtit vit, Gjykata e Lartë e rrëzoi aktgjykimin e Gjykatës së Qarkut në Nish, e cila në prill 2001 vëllezërit Mazrreku dënuar me 20 vjet burg. Gjyqi në Nish Pallatit të Drejtësisë ishte që të përsëritet sepse aktgjykimi i shkallës së parë u anuloi për shkak të shkeljeve esenciale të procedurës penale, në arsyetim thuhet se “vendimi është arsye të pakuptueshme dhe kontradiktore për gjykim.”

Vëllezërit Mazrreku aktgjykimi i gjykatës së Nishit u gjet fajtor, si anëtarë të UÇK-së, me disa anëtarë të grupit terrorist 17-22 korrik 1998, morën pjesë në sulmin në Rahovec, kur ata rrëmbyer 43 civilë të cilët janë marrë për të Malishevës, por pastaj tjetri persona të rrëmbyer janë transferuar në Kleçkë.

Në prill të vitit 2001 nga burgu në Nish dolën 126 të burgosur shqiptarë, anëtarë të të ashtuquajturit ‘grupi i Gjakovës “. Ata ishin të bashkuar nga një grup i 17 shqiptarëve nga burgjet e tjera të Serbisë, dhe të gjithë ishin autobusët pastaj organizuara dërguar në Kosovë./Indeksonline/

Lajme të ngjashme

Back to top button