fbpx

DOM do të padis Jugohromin për thyerje të ligjeve për ekologji

DOM thotë se është duke përgatitur padi penale ndaj fabrikës Jugohrom për shkak të injorimit të të gjitha detyrimeve ligjore për funksionimin ekologji.

“Në vend që të reduktojë punën dhe të vendos filtra në afatin që iu la në dispozicion, Jugohromi vazhdon të transmetoj me ton pluhur çdo ditë. Këtë e tregojnë matësit e ndotjes së ajrit që shënojnë ndotje 10 deri në 20 herë më shumë se niveli I lejuar.  Vitin e kaluar Dom shtroi padi penale në prokurorinë e Tetovës e cila u hodh poshtë me arsyetimin e  çuditshëm se nuk ka bazë për vazhdimin e procedurës për padinë. Për këtë arsye tani do të shkojmë me padi penale për të cilën përgatisim dëshmi”, thuhet në Komunikatën e DOM.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close