fbpx

Kosovë: Gjykata speciale, pa gjyqtarë shqiptarë

Rastet e trajtuara në Gjykatën Speciale, e cila do të merret me krimet e pretenduara të periudhës 1998 deri 2000, nuk do t’u besohen gjyqtarëve shqiptarë.

Dy dhoma të specializuara të kësaj Gjykate dhe Prokuroria , do të jenë brenda sistemit gjyqësor kosovar të Kosovës, por procedurat e ndjeshme do të zhvillohet jashtë shtetit, saktësisht në Holandë, shkruan “Zëri”. Gjykata Speciale, e cila fillimisht do të ketë mandat katërvjeçar, të gjitha kompetencat dhe mandatet e nevojshme do t’ia dërgojë EULEX-it. /Zëri/

Lajme të ngjashme

Back to top button