fbpx

Efektet e shëndetshme të patates së ëmbël

Patatja e ëmbël është një burim i shkëlqyeshëm i mineraleve siç është kaliumi dhe magnezi, të cilat mund ta reduktojnë presionin e lartë të gjakut.

Këto janë produkte të cilat ndiihmojnë në uljen e nivelit të stresit, sepse këto plotësojnë menjëherë urgjencën e karbohidratëve dhe të sheqernave që i kemi zakonisht në momente të mëdha stresi.

Patatet e ëmbla janë të pasura me betakaroten, vitamina të tjera dhe fibra që e ndihmojnë organizmin ti shpërbëjë karbohidratet në mënyrë të ngadaltë dhe të vazhdueshme.

Patatet e ëmbla balancojnë dhe rregullojnë indeksin apo vlerën e glukozës përkatësisht sheqerit në gjak.

Lajme të ngjashme

Back to top button