fbpx

Blihen 23 mijë ton duhan, pjesa më e madhe nga Pellagonia

Blerja e duhanit është kah fundi, janë blerë 23 mijë ton duhan në vend, informojnë nga Unioni i shoqatave të duhanit në Maqedoni.

“Pjesa më e madhe e sasisë së blerë të duhanit janë nga pjesa e Pellagonisë. Në pjesën lindore të vendit blerja thuajse është kryer. Mbesin edhe 2 deri 3 mijë ton duhan nga sasitë e dakorduara që ti marrin blerësit dhe ato sasi janë më së shumti nga Pellagonia. Çmimi fillestar është 118 denarë për një kilogramë, theksoi Danço Mileski, kryetar i Unionit të shoqatave të duhanit të Maqedonisë.

Sipas Mileskit, blerja mund të përfundojë deri në fund të shkurtit ndonëse afati ligjor është 15 marsi.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close