fbpx

Ndërpriten bisedimet Greqi – BE

Bisedimet në mes të Greqisë dhe ministrave të financave të Eurozonës, përkitazi me borxhin e Greqisë ndaj BE-së, janë ndërprerë të hënën ngase Athina e ka refuzuar propozimin e BE-së për zgjatje gjashtë mujore të pakos ndërkombëtare.

Ministri grek i Financave, Yanis Varoufakis, tha se Athina, edhe përkundër ndërprerjes së bisedimeve, është e gatshme për të bërë gjithçka që duhet për arritjen e një marrëveshje.

Qeveria e re në Greqi premtoi se do ta shlyej borxhin prej 240 miliardë eurosh.

Ministri holandez i Financave, Jeroen Dijsselbloem, në cilësinë e kryesuesit të takimit, tha se Athina e ka afatin deri më 20 shkurt, kohë deri në të cilën mund të kërkoj shtyrjen e afatit për kthimin e borxheve, përndryshe sipas tij, një çështje e tillë do të duhej të përfundonte deri në fund të muajit.

Në lidhje me këtë çështje, Banka Qendrore Evropiane, pritet të diskutoj të mërkurën.

Lajme të ngjashme

Back to top button