fbpx

Ushqimet e duhura për një shikim të shëndetshëm

Ushqimet kanë një rol të rëndësishëm në shëndetin e syve. Në një mënyrë apo një tjetër ne duhet të kujdesemi që të kemi ushqimet e nevojshme për një shëndet të mirë. Ndër këto ushqime një rëndësi të veçantë kanë mollët, karrota dhe panxhari.

Mollët janë fruta të pasura më bioflavonoids gjë që i mundëson syrit shëndet.

Pastaj karotat kanë përmbajtje të beta-karotenit i cili formon vitaminën A në mënyrë natyrale, madje shumë me rëndësi tek syri.

Panxhari përmban lutein dhe zeaxanthin, dy elemente mjaft të rëndësishme dhe të deomosodoshme në shikim.

Konsumoni këto lloje ushqimesh nëse doni që të kujdeseni siç duhet për shëndetin tuaj.

Lajme të ngjashme

Back to top button