fbpx

Efektet e shëndetshme të rrushit të zi

Rrushi i zi është një produkt i cili duket se ka shumë efekte pozitive përsa i përket humbjes së peshës dhe çrregullimeve të metabolizmit.

Sipas disa studimeve të kryera nga një grup shkencëtarësh amerikan, të cilët kanë ekspozuar qelizat e mëlçisë së njeriut dhe qelizave të yndyrës të rritur në kushte laboratorike në ekstraktin e katër substancave që mund të gjenden në varietete e errëta muskadinës, që rriten në pjesën juglindore të Shteteve të Bashkuara.

Njëra nga përbërjet, acidi elagin është treguar tejet i suksesshëm, pasi në mënyrë dramatike ka ngadalësuar rritjen e qelizave ekzistuese të yndyrës dhe krijimin e qelizave të reja në mëlçi.
Acidi elagin gjendet në sasi të madhe pikërisht në rrushin e zi, prandaj sugjerohet konsumimin e tij.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close