fbpx

Librat e rinj me problemet e vjetra (FOTO)

Librat e Kembrixhit të cilat i promovoi kohë më parë ministri i arsimit Abdilaqim Ademi, i cili  tha se librat janë cilësor dhe të përshtatura për rrethanat tona dhe për moshën e nxënësve, vlerësohet nga mësimdhënësit dhe prindërit që nuk janë adekuat për kushtet e Maqedonisë.

Përveç programit jo të përshtatshëm për nxënësit tanë, dhe kushtet tona, këto libra gjithashtu kanë gabime dhe lëshime edhe në përkthim, njëjtë siç kishin edhe librat e vjetër.

1
Liber – Matematika

“Ky është libri me të cilin mësojnë fëmijët dhe nxënësit tanë. Është lënë tërësisht një pjesë e pa përkthyer gjë që huton fëmijën dhe normal ul cilësinë e vetë librit. Apelojmë në emër të prindërve dhe mësimdhënësve, që këto gabime të mënjanohen njëherë e përgjithmonë, dhe jo të përsëritën në çdo projekt apo libra të rinj”, tha Irfan K, prind dhe mësimdhënës.

Kjo nuk është ankesa e parë që bëhet nga prindërit dhe mësimdhënësit lidhur me tekstet e vjetra si dhe të reja shkollore, për të cilat projekte u ndanë miliona euro.

 LEXO MË SHUMË:

 Librat e Kembrixhit aspak nuk janë të përshtatshme për Maqedoninë

Librat e Kembrixhit katastrofal, bëhet fjalë për biznes 12 milion eurosh

 Kembrixhi, librat e vjetërsuara dhe gabimet skandaloze do të shoqërojnë nxënësit këtë vit

 Tekstet shkollore shtrembërojnë faktet historike për fiset Ilire

 Edhe ky vit me gabimet skandaloze në tekstet shkollore, vitin tjetër libra të rinj

MASH nuk përfill Ambasadën e Kosovës as reagimet e shumta, libri i Shoqërisë nuk tërhiqet

 Librat falas të shkatërruara, prindërit marrin iniciativë për të blerë libra të ri

Lajme të ngjashme

Back to top button