fbpx

Heshtja ka kapluar Prokurorinë e Maqedonisë për reagimet e ndërkombëtare për “bombat” e Zaevit

Heshtje në prokurori pas reagimit të djeshëm të ambasadave amerikane dhe britanike në Shkup, të cilat shprehën shqetësim për rastin “Puçi”.

Ambasada amerikane reagoi në deklaratën e Prokurorisë publike që kërcënonte mediat në një farë mënyre, duke urdhëruar ndalimin e publikimit të materialeve, që mund të jenë lëndë e procedimit të mëtejshëm penal.

Nga ambasada amerikane theksojnë se liria e mediave është shtyllë e shoqërisë demokratike dhe mediat kanë rol kyç në prezantimin e informatave të interesit publik, përfshirë edhe informata  që mund të tregojnë keqpërdorime të pushtetit e që të rezultojnë me padi penale për funksionarë publik.

LEXO: Ambasada e SHBA-ve e shqetësuar nga deklarata e Prokurorisë

LEXO: Reagimi i BE-së, i SHBA-ve, reagimi i Britanisë së Madhe dhe Ambasadës Gjermane për rastin “Puç”.

 

Lajme të ngjashme

Back to top button