fbpx

Hoteli i akullt në Suedi

cehotel (hoteli i akullt) është një hotel i ndërtuar çdo vit me borë dhe akull në fshatin Jukkasjärvi, në Suedinë veriore, rreth 17 kilometra (11 mi) nga Kiruna. Ky është hoteli i parë në botë nga akulli.

Pas hapjes së parë në 1990, hotel është ndërtuar çdo vit nga dhjetori në prill. Hoteli ka karrige dhe shtretër të ndërtuar nga bora dhe blloqet e akullit të marra nga lumi Torne aty pranë.

Artistët janë të ftuar për të krijuar dhoma të ndryshme dhe dekorata e bëra nga akulli. Përveç dhomave të gjumit, hoteli ka një bar, me gota të bëra nga akulli dhe një kishë akulli që është shumë e populluar me çifte të cilat vinë të  martohen.

HDR-icehotel-Edit

Ice_Hotel_Church_Jukkasjärvi

inspiring-pb-ice-hotel-blog

Swedens_Ice_Bar_and_Hotel-659x441

SWEDEN-ICE-CHURCH-WEDDING

SIG0650-00_P

Lajme të ngjashme

Back to top button