fbpx

Gruevski fton në takim përfaqësuesit e Plenumit Studentor dhe Plenumit të Profesorëve

Kryeministri Nikolla Gruevski i ka ftuar sot në një takim përfaqësuesit e Plenumit Studentor, të  Plenumit të Profesorëve dhe disa drejtues të Universitetit Kirili dhe Medodij.

Përfaqësuesit studentor kanë deklaruar për Nova se janë habitur nga kjo thirrje e papritur e drejtuesit të Ekzekutivit, i cili kishte injoruar tërësisht protestat publike të organizuara muajin e kaluar kundër ndryshimeve në ligjin për Arsimin e Lartë.

Studentët kanë njoftuar se temë e bisedës do të jetë hartimi i një ligji të ri mbi Arsimin e Lartë, por ata dyshojnë se kjo është një përpjekje e kryeministrit për të penguar veprimet e tyre të mëtejshme kundër politikave qeveritare.

“Linjat tona të kuqe janë të qarta. Duam  Ligjit aktual përgatitjen e ligjit të ri për Arsimin e Lartë. Derisa të pranohen kërkesat tona, ne nuk do të ndalojë luftën për arsim më të mirë të lartë. Pa marrë parasysh se çfarë do të jetë rezultati i takimit, ne do të përpiqemi të tregojmë konstruktivitet maksimal”, thotë Darko Malinowski, njëri prej përfaqësuesve të studentëve.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close