fbpx

Paralajmërohen protesta masive kundër Ligjit për honorare

Një grup i honoraristëve dorëzuan sot kërkesë për informacione publike deri te Ministria e Punës dhe Politikës Sociale, në shenjë revolte, si pasojë e ligjeve të reja për pagesën e tatimeve.

Artistët, gazetarët dhe honoraristët e të gjitha sektorëve thonë se ky ligj është i dëmshëm.

Paralajmërohen protesta masive kundër Ligjit për honorare
Paralajmërohen protesta masive kundër Ligjit për honorare

“Jemi këtu të pyesim Ministrinë se nëse punoj tre ditë si honorarist dhe paguaj tatim, a do të më mundohet sigurimi shëndetësor vetëm për ato tre ditë apo për tërë muajin”, pyet Dejan Lutovski nga Lëvizja “Lenka”.

Zdravko Savevski nga “Solidariteti” pyet se ky ligj është i dëmshëm dhe të gjithë honoraristët duhet të pyesin Ministrinë se pse e tërë kjo burokraci rreth këtij ligji, dhe çka do të ndodh me ata që nuk kanë marrë honorar për muajin janar.

Paralajmërohen protesta masive kundër Ligjit për honorare
Paralajmërohen protesta masive kundër Ligjit për honorare

Kryetarja e Sinikatës së Pavarur të gazetarëve dhe punëtorëve në media, Tamara Çausidis thotë se një aksion i tillë nuk është e kotë dhe deri sa përgjegjësit i injorojnë reagimet e honoraristëve, ata do të vazhdojnë të shpresojnë që një ditë do të arrijnë sukses.

Paralajmërohen protesta masive kundër Ligjit për honorare
Paralajmërohen protesta masive kundër Ligjit për honorare

Para Ministrisë honoraristët paralajmëruan protestë më 13 shkurt, ditë e premte, pasi që vlerësojnë se e data 13 shndërron ditën e premte në të zezë dhe pa fat,  është një shembull konkret me atë se sa është përkeqësuar situata në Maqedoni.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close