fbpx

Aktakuzë për rastin “Puç” mund të ketë pas dy viteve

Prokuroria ka mundësi të mendojë dy vjet nëse do të ngrejë padi kundër të dyshuarve në aksionin puç, njoftojnë nga prokuroria.

Sipas rregullativës ligjore afati kalon nga e shtuna kur policia arrestoi të dyshuarit dhe kur është dhënë urdhri për procedurën hetimore.

“Maksimumi ligjor për mbarimin e hetimit është gjashtë muaj që për lëndë të ndërlikuara mund të zgjasë edhe 6 muaj të tjerë. Prokuroria Publike mund të vazhdojë hetimin për 6 muaj shtesë për lëndë që janë nga kriminaliteti i organizuar”, sqarojnë nga Prokuroria.

Deri më tani në prokurori gjatë ditës së djeshme ka qenë vetëm i akuzuari i parë ish drejtori I DBK-së Zoran Verushevski.

Lajme të ngjashme

Back to top button