fbpx

Njerëzit me fat

“Fati kur e kuptoi që budallenjtë nuk i bënte dot të mençur, i bëri ata njerëz me shans”

Michel Eyquem de Montaigne

Filozof francez (1533-1592). Si bir i një aristokrati dhe tregtari të shquar, Montenji e kishte të siguruar perspektivën e karrierës së shkëlqyeshme politike, kështu që pas kryerjes së studimeve të drejtësisë u bë këshilltar i parlamentit, ndërsa më vonë edhe prefekt i Bordosë.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close