fbpx

7 mrekullitë e panjohura arkitekturale (Foto)

Të gjithë i dimë dhe kemi dëgjuar për Koloseumin e Romës, Murin e Madh të Kinës dhe Taxh Mahallin. Mirëpo bota ka zbuluar edhe mrekulli të tjera arkitekturale.

Më poshtë ju mund të shihni 7 mrekullitë arkitekturale të cilat janë të panjohura ose njerëzit dinë pak për to./Zeri.

1. Xhamia e Madhe e Djenes ne Mali!

Image

2. Pallati i Parlamentit të Rumanisë në Bukurresht me 3100 dhoma!

Image

3. Fortesa në Bahawalpur të Pakistanit!

Image

4. Muri i Madh në Indi!

Image

5. Xhamia e Madhe e sheikut Sheikh Lotfollah në Iran!

Image

6. Shkallët simetrike në Indin e Chand Baorit!

Image

7. Ura e Vjeter e Bosnjës! 

Image

Lajme të ngjashme

Back to top button