fbpx

Vetëm në Hungari, 24 mijë emigrantë kosovarë: Duan të kthehen në Kosovë!

Autoritetet hungareze vazhdojnë të përballen me valë të pabesueshme të hyrjes së kosovarëve në territorin e vet, më shumë sesa me sirianët në luftë.

Zyra e Emigracionit e Ministrisë së Brendshme hungareze, i ka konfirmuar KTV-së se vetëm deri më 25 janar, në Hungari janë regjistruar gjashtë kosovarë. Kjo e çon numrin e azilkërkuesve kosovarë brenda tre muajve në 24 mijë.

Pasi mbahen deri në dy ditë në qytetin më të afërt Seged, kosovarët dërgohen në Budapest, ku u tregohet se në cilin kamp duhet të shkojnë. Disa kanë përfunduar në Kiskunhalas, e të tjerë në Debrecen.

KTV-ja ka folur me kosovarë në të dyja kampet – njëri i mbyllur e tjetri i hapur. Ata kanë folur për kushtet e rënda dhe ushqimin e keq dhe dëshirën e tyre që sa më parë të kthehen në Kosovë.

KTV-ja ka parë edhe familje e të rinj që bredhin gjithë natën nëpër Budapest pa ditur se çfarë të bëjnë. Disa megjithatë përfundojnë në Gjermani. Në Karlsruhe, fillimisht, ku kalojnë pak kohë, e më pas shpërndahen kudo.

Shumë emigrantë kohët e fundit ka në Berlin. KTV-ja ka arritur të hynte brenda një strehimoreje ku jetojnë dhjetëra kosovarë dhe ka parë nga afër kushtet në të cilat jetojnë ata. Shumica thonë se as Gjermania nuk është si e kishin menduar dhe mezi presin ta kenë mundësinë të kthehen në shtëpitë e tyre në Kosovë.

Në Francë shumica që flinin jashtë janë strehuar, por probleme kohë pas kohe ka në Mulhouse, në kufi më Zvicrën, transmeton Koha.net.

Lajme të ngjashme

Back to top button