fbpx

Profesoresha Karakamisheva: Të dënohet Zaevi

Profesoresha Tanja Karakamisheva e njohur për qëndrimet e saj të verbëra pro-qeveritare kërkon të dënohet lideri i opozitës maqedonase LSDM, Zoran Zaev për tradhëti për rastin Puç.

“Në nenin 305 të Kodit Penal në R.M. në mënyrë të qartë thuhet se ‘ Ai i cili me përdorim të forcës ose kërcënimit serioz do të tentoj ta ndryshoj rendin kushtetues në R.M. ose t`i luftojë organet më të larta shtetërore, do të dënohet me burg më së paku pesë vite’. Prej këtu, kjo vepër i përfshin të gjitha aktivitetet, informacionet dhe veprimet, të cilat janë të shfrytëzuara në formë të kërcënimit serioz 1. për ndryshimin e rendit kushtetues në R.M. ose 2. për luftimin e organeve më të larta shtetërore” shkruan ajo.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close