fbpx

Të zemërohesh

“Është mjeshtëri e rrallë të zemërohesh në personin e duhur, në masë të duhur, në kohë të duhur, për arsye të duhur dhe në mënyrë të duhur”.

Aristoteli ishte filozof i Greqisë së lashtë. Ai së bashku me Platonin mendohet si një nga personat më me ndikim në filozofinë e botës perëndimore. Ai shkroi shumë libra mbi fizikën, letërsinë, retorikë, biologjinë, zoologjinë, dhe qeverisjen e shtetit. Ai ishte student i Platonit dhe mësues i Aleksandrit të Madh.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close