fbpx

Ja testimi ekstern për të cilën dënohen mësimdhënësit shqiptarë (FOTO)

Nxënësit e shkollave të mesme, po ashtu edhe mësimdhënësit tani më një kohë të gjatë ankohen lidhur me testimet eksterne, sipas të cilëve pyetjet janë skandaloze dhe të stërmbushura me gabime.

Shkaku i dënimeve të shumta shtynë mësimdhënësit që në mënyrë masive të mbështesin grevën, pasi që njëra nga kërkesat kryesore ishte edhe mënjanimi i testimit ekstern.

Testi ekstern
Testi ekstern
Testi ekstern
Testi ekstern

Shikoni se çfarë pyetjesh dhe në çfarë forme parashtrohen ato në testimin ekstern, ne bazë të të cilit vlerësohen dijenia e nxënësit dhe puna e mësimdhënësit.

test

 LEXO MË SHUMË

 Letër nga arsimtarët e ZLM: Nuk pranojmë asnjë rezultat nga testimi ekstern

Mësimdhënësit kërkojnë prolongimin e dënimeve nga testimi ekstern

LSDM: Testimi ekstern me pasoja për nxënësit

Testimi ekstern sërish skandaloz!!

Çfarë problemesh fsheh testimi ekstern?

Xheladini: Testimi ekstern vetëm formalitet dhe harxhim parash

Dardhishta: Testimi ekstern ka gjasa të ketë manipulime të shumta

Pakënaqësi e madhe nga testimi ekstern

Lajme të ngjashme

Komentet

  1. O keto jane vetem disa nga absurdet , jane absurdet tjera te shperndarjes se pergjigjeve para se te nis provimi, sepse nxenesi e ka testin si kombinim me zgjidhje , ne telefon. Ngjane absurdi qe nota mesatere ne lenden e fizikes te del 4,60, qe do me thene ky nenqiell i ka gjenie e shkencave te natyres.dhe ministria se bashku me analfebetet e qendres per vleresim ekstern denojne arsimtaret. Denimi ndodh pa dhene fare llogari cili nxenes sa ka punuar ne lenden perkatese , si eshte percaktuar koeficenti per vleresim, sa nxenes jane testuar (te shqiptaret 17-35, te maqedonet 1-10 nx, dmth pa kurfare transparence drejt emrat publikohen ne internet si me qene mesuesit kriminelet me te medhej. dhe me pas manipulohet me emra hiqen te fortit shtohen te dobetit dhe odiseada vazhdon. Kjo do te vazhdoje deri sa nje here e pergjithmone nuk ndodh qe mesimdhenesit nuk jua lene krejt detyrat ti bejne analfabetet dhe gjysem analfabetet e forte ti bejne te gjitha.

Back to top button