fbpx

“Freedom House”: Maqedonia është në grupin e vendeve pjesërisht të lira

Në raportin vjetor të “Fridom Haus”, Maqedonia është në grupin e vendeve pjesërisht të lira. Vendi shënon rënie sa i përket lirive politike  krahasuar me raportin paraprak të kësaj organizate udhëheqëse për ndjekjen e demokracisë në botë.

Maqedonia shënon rënie në vlerësim për liritë politike në krahasim me raportin paraprak të kësaj organizate prestigjioze për ndjekjen e demokracisë në botë.

Lidhur me liritë qytetare Maqedonia e mban të njëjtin vlerësim gjegjësisht tresh. Në grupin e vendeve pjesërisht të lira mes tjerash janë Bosnja e Hercegovina, Kosova, Ukraina, Moldova. Nga rajoni në grupin e vendeve të lira janë Serbia, Kroacia dhe Mali i Zi.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close