fbpx

Skandal! Maqedonia humb të drejtën e votës në OKB, nuk pagoi 24 mijë dollarë

Më 25 janar Maqedonia ka humbur të drejtën për të votuar në Asamblenë e Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara, për arsye se nuk ka paguar kontributin ndaj Organizatës Botërore. Kontributi minimal ndaj organizatës është 24 mijë e 606 dollarë.

Për këtë vonesë, më 12 janar është dërguar letër nga ana e Sekretarit Gjeneral Ban Ki Mun, deri tek presidenti i Asamblesë Gjenerale.

Përkohësisht përpos Maqedonisë, të drejtë vote nuk do të kenë Ruanda, Jemeni, Grenada, Ishujt Marshall, Kirgistani dhe Toga.

 

Lajme të ngjashme

Back to top button