fbpx

Si vlerësohet një njeri?

“Vlera e një njeriu duhet parë në faktin se cfarë jep, dhe jo në atë se cfarë është në gjendje të marrë.”

Albert Einstein, (14 Mars 1879 – 18 Prill 1955) ishte një fizikant i cili llogaritet si një nga shkencëtarët më të rëndësishëm të shekullit XX. Ai përcaktoi teorinë e relativitetit dhe dha shumë kontribute në fushat e mekanikës kuantike, mekanikës statistikore dhe kozmologjisë. Në vitin 1921 fitoi çmimin Nobel për fizikë për shpjegimin e efektit fotoelektrik dhe për shërbimin në fushën e “fizikës teorike”.

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close