fbpx

Thaçi: Holokausti, pikënisje e krijimit të BE-së

Zv.kryeministri i Kosovës, dhe njëherit ministri i Punëve të Jashtme Hashim Thaçi, me rastin e 70-vjetorin e çlirimit të kampit nazist të vdekjes në Auschëitz të Polonisë, ka thënë se Holokausti është edhe pikënisja e projektit të paqes së përhershme në Evropë, nëpërmjet krijimit të Bashkimit Evropian.

“Kosova ka dalë faqebardhe duke shpëtuar hebrenjtë që kanë gjetur strehim te familjet e drejta kosovare dhe shqiptare. Prandaj, sot, Kosova nderon dhe kujton viktimat e Holokaustit, duke rikonfirmuar edhe vendin tonë të pamohueshëm në familjen e kombeve euro-atlantike, të ndërtuar mbi gjakun e derdhur në Luftën e Dytë Botërore”, ka shkruarThaçi përmes një postimi në Facebook.

Më shumë se gjashtë milionë hebrenj janë vrarë gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close