fbpx

Luleshtrydhja dhe boronica ju mbrojnë nga infarkti

Studiuesit pohojnë se sa më shumë të konsumojmë luleshtrydhe dhe boronicë aq më pak do të kemi dhe rrezikun për tu prekur nga sëmundjet e zemrës.

Konsumimi i rregull i këtyre frutave është një mundësi e mirë për të shmangur infarktin e zemrës.

Ekspertët besojnë që rezultati i tillë duhet t’i atribuohet nivelit të lartë të flavonoideve në frutat malore, ndërsa është i dobishëm në luftën kundër bllokimit të artereve.

Flavonoidet janë veçori antikoksidante të cilat gjenden në bimë, si edhe në çaj dhe verë të kuqe dhe mund të mbrojnë nga spektri i gjerë i sëmundjeve, duke përfshirë edhe sëmundjet e zemrës, tensionin e rritur, disa lloje të kancerit dhe dementias.

Lajme të ngjashme

Back to top button