fbpx

Deputetët mbesin të ngujuar në pozicionet e tyre, nuk pranojnë argumentet

Deputetët gjatë dhjetorit kanë rritur komunikimin interaktiv, por nuk arritën të zgjohen vërtetësinë e argumenteve të tyre. Dhe të gjithë mbesin të ngujuar në pozicionet e tyre. Ndryshimet e disa ligjeve në mesin e të cilëve edhe Ligji për arsimin e lartë i nxiti deputetët që të flasin më shumë duke bërë të ketë edhe më shumë replikime. Ky është konstatimi I raportit të pestë nga monitorimi i kualitetit të debatit parlamentar që përgatiti Instituti për Demokraci. Raporti konstaton se debati rreth disa ligjeve ka qenë përgjithësisht i dobët.

“Deputetët nuk treguan interes dhe as gatishmëri të ndryshojnë mendim për shkak të argumenteve cilësore që u paraqiten në seancat e monitoruara, marrë parasysh se asnjë nga deputetët nuk ndryshuan pozicion. Një pjesë e madhe e deputetëve, në diskutimet e tyre, as që u janë referuar argumenteve të parafolësve”, thuhet në raport.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close